Het Luister Project

 

Het LUISTER PROJECT®

Vergroot je veerkracht 

Schermafbeelding 2017-10-29 om 20.31.23.png

Wil je je emoties beter kunnen reguleren?
Wil je instaat zijn beter te luisteren en informatie te verwerken? 
Wil je je stress verminderen?
Wil je je gezichtsuitdrukking en spraak verbeteren?
Wil je je auditieve gevoeligheid verminderen?
Wil je verbetering op sociaal en emotioneel vlak?
Wil je werken aan vermindering van angsten en trauma’s?

 

Hoe bereik je dit?

Een luisterinterventie van 1 uur per dag op 5 achtereenvolgende dagen.

Luisterinterventie

Deze interventie is ontworpen als een "neurale oefening", die de regulering van het zenuwstelsel stimuleert door oefening en door het systematisch uitdagen van het auditieve systeem met speciaal bewerkte muziek.

Waarom een luisterinterventie?

Om de auditieve verwerking van spraak te verbeteren en ons gedrag beter te kunnen reguleren. Deze verbeteringen vertalen zich in gevoelens van meer veiligheid en rust, waardoor sociaal gedrag bevorderd wordt. Door de fysiologische- en emotionele toestand te kalmeren wordt de deur geopend voor verbeterde communicatie en succesvolle therapie.

Hoe werkt het?

Op basis van de  'polyvagaal theorie’ van Dr. Porges, is het programma afgeleid van bijna 40 jaar onderzoek naar de relatie tussen het autonome zenuwstelsel en sociaal-emotionele processen. 

De muziek traint de auditieve trajecten door zich te concentreren op de geluidsfrequenties van de menselijke spraak. Tegelijkertijd verbeteren de functies van twee craniale zenuwen die belangrijk zijn voor het bevorderen van sociaal gedrag. Craniale zenuw VII (nervus facialis) helpt het gehoor te richten op de menselijke stem en irrelevante frequenties buiten de deur te houden. Craniale zenuw X (nervus vagus) zorgt voor kalmering en autonome regulatie. Kopie Stephen Porges Research Study

 

Een aantal specifieke voorbeelden: 

Misofonie (Selective Sound Sensitivity) case study,  The Polyvagal Theory Podcast

Autisme case study

Selectief mutisme case study , case study

Trauma, overmatige waakzaamheid  case study

 

Vragenformulier

Het Luister Project volgt het door Dr. Porges opgestelde "SSP Caregiver Questionnaire" van het Safe and Sound Protocol® (SSP) voor kinderen en de "BBC Sensory Scales" voor volwassenen.

Kosten

HET LUISTER PROJECT                     €490,-

 

Locatie

Amsterdam

Wetenschappelijk onderzoek

5 lopende onderzoeken om de effectiviteit van het luister project te evalueren:

- Jongeren met leer- en emotionele problemen die uitdagingen hebben met autonome en / of gedragsregulering. Gefinancierd door het Reiss-Davis Child Study Centre van Vista Del Mar, Californië.

- Kinderen met een trauma geschiedenis.Gefinancierd door de Australian Childhood Foundation.

- Mensen met ADD die problemen hebben met autonome en / of gedragsregulatie. In samenwerking met: ADD Center en Biofeedback Institute of Toronto.

- Het afnemen van de a typische eigenschappen van het Social Engagement System bij adolescenten met Prader Willi Syndroom. In samenwerking met de Latham Centers School in Brewster, Massachusetts.

- Vermindering van chronische pijn in een steekproef van oudere volwassenen. In samenwerking met de Meadowood Retirement Community in Bloomington, Indiana.

Sterk Huis is aangesloten bij de geschillenregeling Klachtenportaal Zorg. (www.klachtenportaalzorg.nl